19 januari 2011

Shoppinggatan Santa Fé och Edouardo Sivori

Avenida Santa Fé är en jättelång gata som vi har gått på flera gånger utan att hitta de riktiga shoppingstråken. Med lite instruktioner gick det bättre och vi hittade till Bulnes hur lätt som helst. Det tog oss nog en dryg timme att promenera dit. En stor galleria med både kända internationella märken och såna som vi aldrig hört talas om. Roligt att se men några affärer blev det inte. Däremot kaffe med medialunas

Foto från "Menteargentina´s blog"
Och senare även öl på en tvärgata till Santa Fé, Gurruchaga.
Roligt träd i Parque 3 de Febrero
Så småningom hittade Per sitt givna souvenirinköp i en sportaffär, en T-shirt som det stod "Argentina" på. När vi tröttnat på att gå i affärer bestämde vi oss för att besöka Edouardo Sivori-museet som ligger alldeles vid ingången till rosenparken Rosedal. Idag var vi inte för tidiga utan fick komma in efter att ha betalat 1 peso(!) (ca 1,70 kronor) var i inträde.
Museet var mycket större än vad det såg ut från utsidan. Stora ljusa lokaler och även för en inte så konstintresserad fanns det mycket intressant och roligt att titta på. Edouardo Sivori betraktas som en av Argentinas främsta konstnärer. Tyvärr har vi inga bilder inifrån museet eftersom man inte fick fotografera där. Nu hade vi varit på gående fot i flera timmar, så det var dags att återvända till Dorrego 1851. På hemvägen stannade vi vid Super Mercado och handlade vin och lite ingredienser till kvällens middag som vi bestämt att äta hemma denna afton. Sist men absolut inte minst stannade vi hos slaktaren och köpte fyra skivor bife de chorizo. Medan jag bloggade om Uruguayresan fixade Per tomat- och mozzarellasallad, guacamole och grillade biffar. Himla gott blev det!
När det var helt mörkt ute gick vi upp på taket och tittade ut över Bs As i kvällsljus. Nästan fullmåne var det också.



Inga kommentarer: