11 januari 2011

Japanska trädgården

Planen för dagen var shoppinggatan Avenida Santa Fé och sen den japanska trädgården. Allt ligger inom gångavstånd från Avenida Dorrego där vi bor. Jag hade hittat en annan väg att ta sig till Plaza Italia och den skulle vi testa idag för att snabbt komma fram till Santa Fé. Vi gick och gick och kom slutligen fram till det som vi tror/är ganska säkra på är hästpoloarenan. Då hade vi korsat Santa Fé och var framme vid jättegatan Avenida da Libertador. Så det blev lite extra promenerande hit och dit innan vi var tillbaka där vi skulle... Men innan dess hann regnet komma, vi hade sett tydliga tecken på himlen, och det regnade ordentligt. vi fick lite skydd till slut under ett takutsprång och där stod vi säkert en kvart i väntan på bättre tider.

Och visst kom solen tillbaka och våra kläder torkade på ett ögonblick, eller något längre tid tog det kanske.
Santa Fé var återfunnet och vi travade fram och tillbaka utan att hitta några riktig roliga affärer, men vi var antagligen på fel del av gatan, den är jättelång. När vi kände oss tillräckligt torra gick vi in på Café Martinez och drack god Cappoccino. Styrkta av kaffet gick vi sen i rikting mot Japanska trädgården. Svårt att hitta i
detta jättestora grönområde.                          
Som tur var hade vi fått låna Venkes (Johannas och Henkes kompis som nyss varit här) mobil så jag kunde ringa till Bromans och fråga och vi var nära. Ett par hundra meter bara så var vi där och det var helt i vår smak. Himmel va fint!

När vi ändå var i närheten tänkte vi passa på att titta på Jardin Rosedal också, men där var tyvärr stängt så det får anstå till en annan dag. Det såg väldigt fint ut från utsidan.
Nu hade vi varit på gående fot i nästan fem timmar och det kändes i fötterna. Dags att gå hemåt alltså.
På vägen stannade vi vid Plaza Serrano och tog en öl och en rostad macka på Calevo på Plaza Serrano, som redan har hunnit bli ett favoritställe.

Hem och vila, skriva och läsa ett par timmar. Den här siesta kändes extra skön efter sex timmars gående. Henke och Johanna hade bjudit oss på middag kl 19.30 och 19.30 var vi på plats. Gazpacho med tillbehör till förrätt och den var så god. Premiär för oss och det ska vi absolut försöka göra när vi kommer hem. Somrig sallad av ruccola, basilika, lufttorkad skinka och parmesan till huvudrätt och så Broman´s special till efterrätt. Broman´s special (eller kanske är det Lars Kastås´special egentligen) består av parfait, i detta fallet citron i ett högt glas och så häller man på champagne. Perfekt avslutning på middagen. 
Gazpacho hos Bromans
 

Inga kommentarer: