14 januari 2011

Rosedal, sightseeingbuss och grillfest

Nu ligger jag efter igen, så det här får bli en snabbgenomgång av vad som hänt de två senaste dagarna. I förrgår besökte vi en av Buenos Aires attraktioner, nämligen rosenträdgården Rosedal (det var den som var stängd häromsistens). Vackert var det där, men väldigt väldigt varmt!
Efter att ha svalkat oss lite i poolen gick vi ut för att handla grejer till middagen som vi skulle bjuda Johanna och Henke på på kvällen. Vi hade förberett oss väl och översatt de flesta ingredienserna till spanska med hjälp av den förträffliga sajten Lexikon, så det gick hur bra som helst med tillägg för lite engelska och mycket teckenspråk. Vi bjöd på grillad ryggbiff med rostad potatis, morötter och lök. Till detta tsatsiki och en något misslyckad avokadoröra. Efterrätten skulle bli kvällens höjdpunkt, i bageriet inhandlad citronmarängpaj/tårta.
Så blev det torsdag och vi hade köpt biljetter till sigtseeingbussen på nätet. Smidigt tyckte vi eftersom vi då kunde hoppa på bussen på vilken hållplats som helst och slippa ta oss genom hela stan för att kunna köpa i biljettkontoret. Henke hade sina farhågor om detta skulle funka... Han hade lite rätt för vår voucher gällde inte som biljett, men vi fick åka med bussen till hållplatsen där biljettkontoret låg för att där lösa ut våra biljetter. När vi kom så långt var kön jättelång och vi såg framför oss hur vi skulle behöva stå där i evigheter. Men så blev det inte. På något egendomligt vis hade bussvärdinnan hållit koll på oss och tog med oss, förbi hela kön, till luckan och fixade våra biljetter. När det sen var dags att kliva ombord, den kön var lika lång, hade både busschauffören och värdinnan oss under uppsikt och lät oss gå förbi alla och kliva på först. Vi fattar inte riktigt hur det gick till, men det blev hur bra som helst och vi fick en tvåtimmars busstur förbi alla Buenos Aires mesta sevärdheter. De flesta ställena hade vi redan besökt till fots, men bussturen gav oss en utmärkt överblick. 
På eftermiddagen var Johanna och jag ute på shoppingrunda på Santa Fé. Det blev inte mycket shoppat, en kjol till mig, men desto mer prat. Två timmar orkade jag med, sen var jag helt matt av värmen. Dag att gå hem för att förbereda sig för kvällens grillfest hos Vero och Krille, Johannas och Henkes närmaste kompisar här. Dom bor bara tio minuters promenad från Bromans högst upp i ett hus med 13 våningar. Deras takterass är jättestor med en fantastisk utsikt över stan. Inte nog med att vi fick Vero, Krille och deras lille kille Calvin, fick vi också träffa Krilles föräldrar Irene och Heino som är här på ett månadslångt besök från Åmål  

Utsikten!

Grillen förbereds


På de översta bilderna tillreder Vero mate som vi sen Per och jag får smaka. Mate är  en ört som innehåller koffein, liknar te lite, men har mer smak av hö och är lite besk. Ganska gott ändå tyckte jag.
Alla festdeltagarna utom Calvin som sov och Vero som tog kortet.
I eftermiddag blir det en överraskning...

4 kommentarer:

Ulla o Curt sa...

Så underbart härligt ni har det och så mycket ni får se och uppleva. Mycket god mat också förstår vi och att få umgås med finfina Johanna och Henke måste kännas underbart. Kram till er båda

Per och Lotta sa...

Ja, visst har vi det bra! Kram tillbaka!

lindamagnus sa...

Vilken resa ni är på! Hälsa! KRAM

Lisa Ulrica sa...

Va harligt det ser ut och va fina ni ar! puss pa er!