18 januari 2012

Ao Nang dag 4

Väldigt tidigt hemma denna kväll eftersom värsta åskovädret drog in över Ao Nang. Vi hörde mullret i fjärran när vi var på väg ut för att hitta en trevlig restaurang till kvällens middag. Inte mer än några hundra meter hann vi förrän ovädret bröt ut. Himmel vad det regnade! Vi kastade oss in på första bästa och det var inte så dumt, BBQ-buffé. Så nu har vi ätit tills vi nästan storknade och så fort regnet upphörde kutade vi hemåt, för åskan fortsätter så det dröjer nog inte lång stund förrän det börjar regna igen.
Idag har vi åkt lokalbussen till Krabi town, tar ca en halvtimme härifrån. Buss i vår bemärkelse var det dock inte, utan en pick up med säten längs med långsidorna på flaket. Luftig och bra i värmen. Krabi town var en liten trevlig stad med en fin huvudgata med träd och planteringar i mitten.
Ingen vågar köra mot rött ljus med såna trafikvakter, neandertalare(?) och sabeltandad tiger.

Ett väldigt vackert tempel tittade vi också på och heliga hundar fanns det gott om i hela tempelområdet, en del välmående och andra fulla med skabb (såg det ut som). Det är sånt som gör lite ont i hjärtat att se.
Vi tog bussen tillbaka till Ao Nang men bestämde oss för att återvända någon kväll när det är nattmarknad (fredag, lördag eller söndag). Sen lunch blev det på strandrestaurangen mitt emot hotellet och sen har vi legat vid poolen och läst resten av eftermiddagen. Jag läste ut "Brott och straff" och den var så bra och jag är så glad att den på nåt vis ändå slutade lyckligt (jag vill att böcker ska sluta lyckligt).Nu känns det lite konstigt att börja läsa en deckare av Viveca Sten för det är så annorlunda och rakt på sak på något vis.
Dagens bästa. När vi satt på balkongen sent i eftermiddags kom en hel hop med skolbarn/ungdomar vandrandes längs strandpromenaden nedanför. Säkert ett par hundra. Per kastade sig iväg ner för att fota. Det som då hände var att en tjej frågade om hon kunde få ta ett foto av Per tillsammans med sina båda kompisar (ja, visst låter det lite märkligt...). I alla fall, kortet togs och Per passade på att få ett likadant kort med vår kamera. Här är resultatet:
I morgon blir det fina stranden igen om inte tidvattnet sätter stopp.
Förresten, det blev 4 km jogging i morse också, icke att förglömma!

2 kommentarer:

Lisa Ulrica sa...

Va fint! Alskar hundbilden och bilden pa Pappan med skolkompisarna ar inte dum den heller!

Lisa Ulrica sa...

Va fint! Alskar hundbilden och bilden pa Pappan med skolkompisarna ar inte dum den heller!