23 januari 2012

Ao Nang dag 9

Precis som planerat begav vi oss vid tiotiden i förmiddags med longtailbåt till Chicken island, ca en halvtimmes färd från Ao Nang. Innan dess hade vi återupptagit den goda vanan att träna. Jag joggade längs stranpromenaden och Per var på gymmet och cyklade och styrketränade. Hans hälsena är förresten mycket bättre nu, men någon mer jogging blir det inte så länge vi är här. Åter till dagens resa.

Jag fattar inte varför en del bilder blir så konstiga. Kan det vara klimatet... bilderna jag försöker lägga upp blir bara halva eller knappt det. Nu skriver jag lite får vi se om maskineriet bättrar sig. Annars får jag komplettera med bilder senare. Sådana här kalkstensklippor finns det fullt av längs kusten. Chicken island är en av dom. Vi blev minst sagt förvånade när vi vadade i land för det var inte mycket till strand så tidigt på förmiddagen, men desto fler människor. Vi lyckades hitta en fin plats i skuggan under ett par träd eftersom vi tillhörde dom som anlände först.

Emellertid ändrade sig vattenförhållandena ganska snabbt och när vattnet drog sig tillbaka blev det gott om plats för alla. De flesta var intresserade av att snorkla för vattnet var kristallklart och det fanns gott om fiskar för botten bestod delvis av ett korallrev. Här tillbringade vi dagen med att bada, sola och läsa (vi går nästan aldrig nånstans utan att ha böckerna med oss). Per snorklade lite också.

När båten kom och hämtade oss klockan fyra var vattnet så lågt att vi fick gå en bra bit i det grunda vattnet för att komma ut till den. Sundet mellan chicken island och den närmaste ön Tub island var  helt torrlagt, så det var barra att promenera över dit. Per gick dit en gång utan mig och då fick han se apor (som visst var rätt närgångna).
Vi badade lite i poolen när vi kom "hem" och drack var sin Chang vid poolkanten. Efter dusch och ombyte letade vi rätt på Fritidsresors servicecenter och bokade en utflykt till på fredag, Krabis tre pärlor. Tempel, källor och lagun ska vi uppleva.
Nu sitter vi mätta och belåtna på balkongen och rekapitulerar dagens upplevelser. I morgon blir det nåt annat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh vilka underbara bilder och vi förstår att ni har det helt underbart skönt. Här hemma snö och några minusgrader. Njut av värme sol och god mat. Kram Ulla och Curt