02 augusti 2016

Lite namnsdagsfirande och så de suveräna squashchipsen

I går var den här igen, årets viktigaste dag, eller näst viktigaste om man får tro Johanna (fast hon ligger lite lågt den 1 augusti för familjefridens skull). Och visst hade jag planerat och förberett (precis som vanligt) för att dagen skulle bli så bra som den förtjänar. Den började väldigt bra med sol från en nästan klarblå himmel. Frukost på altanen med extra allt och lite presenter till namnsdagsbarnet (Per alltså).
Sen körde limousinen fram (Susuki Alto) och vi körde till Torhamns udde för promenad. Vansinnigt vackert där med utsikt till Ungskär och med nästan hela östra skärgården som vy.

Längst ut på Torhamns udde och jag tror att det är Ungskär vi skymtar i bakgrunden.

Vi körde till Kristianopel sen och trängdes en bra stund med en massa andra människor som vill äta räkmacka eller pannkaka på Sött&Salt. Gigantiska mackor men de gick ner utan vidare...
Hemma igen och eftersom vi inte ville sätta igång med nåt trädgårdsarbete så det blev en riktigt rask promenad runt Trummenäs, 8 km. Och när det är namnsdag, just denna namnsdag, får man bubbel när man kommer hem igen.
Det blåste ordentligt men vi hittade lite lä bakom syrenerna vid magasinet.
Nu är det i dag (2 augusti). Powerwalk är det som gäller varje morgon så här på semestern. 8 km har vi travat även denna morgon och det känns extra bra att äta frukost efter en sån promenad.
Dagen middag blev vegetariskt. Ugnsstekt spagettipumpa med mynta- och chiliröra. Den blev god och stark! Receptet kommer från Viktklubbs sommarkokbok Hälsomat och det är Markiz Talhaoni som gjort receptet.
Kvällens middag.
 Vi har snöat in lite på squashchips. Eftersom de växer i stora mängder här under en ganska kort tid gäller det att ta vara på så mycket som möjligt och med så stora variationer som möjligt. Squaschchips är utan tvekan ett utmärkt alternativ. Så här gör man.
Skölj en medelstor squash och skiva helst på mandolin för att få jämna skivor (ca 0,5 cm tjocka). Lägg skivorna på en bakplåtsklädd plåt eller långpanna och krydda dem med salt och peppar.
Riv parmesan eller annan lite starkare ost och lägg en liten "dutt" på varje skiva.
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Dagens exemplar fick tyvärr lite mer färg än nödvändigt så passa dem mot slutet av gräddningen för det är ju som bekant skillnad på ugnar.
Kan inte låta bli att visa vår första och kanske enda mogna fikon som vi också tänker avnjuta i kväll.
 Nu får det räcka för i dag. I morgon kommer det kanske nåt om träning. Vi får se.

Inga kommentarer: