07 augusti 2016

Rethymnon dag 1

En innehållsrik dag börjar närma sig sitt slut (med våra mått mätta). Att röra på sig varje dag (nästan i alla fall), har blivit en vana för Per och mig och det är så härligt. I morse tog vi en rejäl promenad för att utforska strandpromenaden och delar av Rethymnons gamla stad. Bästa tiden på dygnet för sådana utflykter. I går kväll när vi kom med bussen såg vi knappt något alls så det var lite överraskning att mötas av havet 100 meter från hotellet och sen den fina strandpromenaden. Med hjälp av självutlösare lyckades vi ta ett foto av oss två motionärer tillsammans (händer inte så ofta) och det borde synas att vi gillar de där morgonpromenenaderna. Tilläggas kan att det måste varit 30 grader varmt vid åttatiden i morse.
På tillbakavägen handlade vi frukostmat som vi lite senare avnjöt i skuggan på balkongen. Perfekt att ha skugga på morgonen! Efter uppackning av bagage var det dags att gå ner till stranden. Kan förresten säga att hotellet är enkelt men fräscht och väldigt trevligt. Det finns inget att klaga på överhuvudtaget (om man nu skulle vilja det och det vill vi inte!)
Stranden är jättefin! Sand och massor av solstolar med parasoller. Nio euro för två per dag kan väl bedömas som OK tycker jag. Vi hittade bra platser och där, under parasollet läste vi våra medhavda böcker (inte högsta kvalitet kan jag säga men kanske lagom för en dag på stranden).
Bara kolla denne snygge yngling!
Och hans hustru.
Tillbaka till hotellet och ett något förkortat träningspass (varmt, varmt, varmt).
 Dagens styrkepass!
Och dagens yogapose! Kommer nya pass och poser i morgon.
Vi försöker åtminstone, haha!
Efter detta träningspass tog vi en promenad till gamla stan för att kolla gränderna och det gav absolut mersmak. Yes, vad fint det är i gamla stan! Smala gränder som i Stockholm fast mycket varmare.

 På vägen tillbaka till hotellet hamnar vi vid hamnen och vattnet är nästan stilla liksom vinden, vilket gör att det är nästan jobbigt att gå den sista biten... Vackert i hamnen!
Efter dusch och lite balkonghäng hittar vi den perfekta pizzarestaurangen bara ett stenkast från hotellet. När menyn presenterades insåg jag att det enda som är gott nog är carbonara och dett fick det bli för min del. Så himla gott! Per åt pizza och njöt minst lika mycket som jag.

Nu slumrar vi strax in och förbereder oss för morgondagens springtur längs strandpromenaden.
Glömde säga att vi fick Limoncello speciale efter middagen...

Återkommer imorgon med mer om denna fina plats. God natt!




Inga kommentarer: